perjantai 13. tammikuuta 2012

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Lyhyt talviloma lapissa antoi taas erinomaisen sykäyksen taas aktivoitua blogikirjoitteluun. Ulkoilu, hiihtäminen ja mökkeily lapin maisemissa on ehkä juuri sitä parasta mitä kiireen keskelle välillä todella kaipaa. Lapissa on kyllä sitä jotain, jota kai myös Lapin taiaksi kutsutaan.


Päätin jo viime vuoden puolella avata tämän kolmannen blogini, koska oli tarve saada pystyyn yleisempi ja vapaamuotoisempi eikä puhtaasti tiettyyn teemaan pureutuva, vaan laajemmin erilaisiin ilmiöihin, elämänalueisiin ja teknologioihin liittyvä blogi. Ensimmäisen syksyllä käynnistämäni blogi keskittyy tuottavuuteen http://projektikaaos.blogspot.com . Toinen avaamani blogi käsittelee henkilökohtaista robotiikkaa/tekoälyä ja näihin liittyviä tulevaisuuden teknologioita http://singulariteetti.blogspot.com .

Ensimmäiseksi aiheeksi tälle uunituoreelle blogille ei ollut vaikea valita avointa dataa, jonka parissa olen tehnyt töitä noin 1,5 vuotta ja sittemmin kiinnostuksen myötä olen teemaan keskittynyt myös enemmän harrastuspohjalta. Mikäli avoin data aiheena ei ole tuttu niin täällä mainio Antti Poikolan aiheesta tekemä esitys Slidesharessa. Ensimmäinen varsinainen kirjoitukseni tuleekin käsittelemään tämän teeman ympärillä marraskuun lopussa käynnistynyttä yhteisövetoista The Data Hub Suomi datakatalogi projektia, josta keräsin tuollaisen Google doc muotoisen projektidokumentin

Tämä datakatalogi-projekti on tarkoitus saada päätökseen ja julkaistua 16.1.2012, joten ainakin tämän osalta näyttää että maaliin päästään suunnitellusti tammikuun aikana. Sen jälkeen pallon voikin heittää aktiivisen avoimen datan yhteisön, kansalaisten, yritysten ja julkistahojen harteille. Sen verran paljon olen itse käyttänyt aikaa projektin eteenpäin viemiseen että ei voi muuta toivoa kuin että homma ottaisi laajemmin tuulta alleen. Vielä viikonloppuna vähän mm. ohjeiden kirjoittelua ja eiköhän sitten homma ole siinä.

Hyvää alkanutta Uutta Vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti